Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 12 februarie 2011

Chec de ciuperci  

Ingrediente :
3 cepe medii taiate cubulete
2 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
5 oua
5 linguri de faina
5 linguri de smintana
1 legatura mare de marar
3 linguri de ulei
sare si piper
Preparare : se curata si se spala ciupercile si ceapa. Apoi se taie cubulete.Se pun intr-un castron sau o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei cu putina apa, pina se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la foc potrivit. Se ung doua tavi de chec (cele mici) cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smintana si mararul tocat (sau patrunjel). Se adauga  albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus pina se omogenizeaza, avind grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi. Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pina se rumeneste frumos. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu dea inapoi. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu